Υλικά 1 κ. σ. βούτυρο 1/2 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio 4 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, χωρισμένο 3 κ. γλ. χυμό λεμονιού (ή χυμό λάιμ) 1/2 φλ. τσαγιού νερό Αλάτι (ανάλογα με τη γεύση) Αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση) 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί πλήρως με το βούτυρο. Το ρύζι θα φαίνεται γυαλιστερό μόλις επικαλυφθεί. Ρίξτε μέσα 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 5 λεπτά. Επαναλάβετε, ένα φλιτζάνι τη […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.